úterý 19. května 2015

Bodyguardka

Dnes je tu další recenzí na knihu. Původně jsem se žádnému článku nechystala, ale tato kniha mě opravdu dostala - většinou se snažím u těchto recenzí vyvarovat expresivních výrazů a netvrdit, že je některá úplně má top atd., protože se určitě někde existuje lepší, ale tahle se mi opravdu líbila a určitě doporučuji k přečtení.
Sice prozatím nechci nic slibovat, ale momentálně mám na to-read listu několik zajímavých knížek, tak najdu-li čas mohli by jste se těšit na další recenzi :)
K citaci jsem si sice nevybrala nejzajímavější část, ale z mého pohledu potom co jsem knihu přečetla se jeví jako ta nejdůležitější.

rok vydání: 2014
spisovatel: Leena Lehtolainen
žánr: detektivní thriller
citace:
Chorvatsky je rys ris, norsky gaupe, německy der Luchs, finsky ilves.

původ: Finsko
nástin děje: 

  Hilja Ilveskerová pracuje jako bodyguardka.
  Na pracovní cestě v Moskvě se nepohodne se svou zaměstanavatelkou, finskou obchodnicí s realitami Anitou Nuutinen, dává výpověd a druhý den odjíždí zpět do Finska.
   Její nyní již bývala zaměstnavatelka je ještě toho večera nalezena mrtvá. To se Hilja dozvídá až ve Finsku. Hilja, která se měla starat o její bezpečnost se stává první podezdřelou nejen pro finského kriminálního komisaře Laitia a i sama pro sebe. Z večera, kdy zůstala v Moskvě si pamatuje jen matné obrysy, má podezdření že ji omámili a když se probudila našla ležel vedle ní Anitin šátek.
  Pro ruskou milici je případ, kterého je - jak se zdá - zapleten Anitin bývalý milenec Valentin Paskevič, rychle uzavřen a obviněn je bezdomovec, který se v blízkosti Anitina těla nejspíše upil k smrti. Hilja i Laitio vědí, že se jedná o více než chatrné vysvětlení a každý zvlášť rozjíždějí své vlastní pátrání.
  Pocit, že ji někdo sleduje je Hilje potvrdí, když nedaleko své utajené chaty potká muže, se kterým se již setkala - podle údajů na kreditní kartě David Stahl, jeden s Paskevičových poskoků.
  Opět pracuje, nyní chrání finskou poslankyni Helenu Lehmusvu. Hilje se díky ní dozvídá nové skutečnosti a sleduje stopy, které se ztrácejí i objevují. Ne všem z nich může věřit. Každý může být pronásledovatelem, ale jsou všichni tací jak se na provní pohled zdálo? Dokáže Hilja rozeznat pravdu? A může skutečne být motivem jen zhrzené ego a touha se pomstít? nebo...

Už jste se s touto autorku setkali? Četli jste knihu?A také se na další díl těšíte tak jako já?

Žádné komentáře:

Okomentovat